вторник, 12 юли 2011 г.

Надуваеми сърф дъски

Беше логично да се появят повече модели и производители на надуваеми дъски за сърф спорт. Повечето, разбира се, са за класически сърфинг и SUP, но има тенденция и за създаване на уиндсърфинг варианти. Лидери в надуваемите сърф дъски смятам, че са ULI, C4 и SATURN. За сега единственият предлаган уиндсърфинг комплект е на марката Aquaglide /наследник на известната в миналото уиндсърфинг марка WindGlider/ с модела MULTISPORT 4.1 Почти всички фирми произвеждащи надуваеми сърфове са американски. Това не е случайно, защото основните производители на материалите и технологийте за надувните конструкции с високо налягане /10-12 атмосфери/ се намират в Северна Америка, а и сърф пазарът там е най-голям.

(c) ULI boards

Основната особеност на надуваемите сърф дъски е възможността да бъдат напомпвани и изпомпвани с въздух. Надуването прави формата на сърфа твърда като камък. Дизайна на надуваемите бордове не се различава от дизайна и формата на стандартните сърфове. Разликата е в малко по-голямата дебелина и понякога по-голямото тегло в напомпано състояние. Клапана за напомпване/изпомпване е изключително плътен и не позволява неконтролирано изпускане на въздух. Надуваемите сърф дъски са огромно достижение на сърф индустрията, защото осъществяват мечтата на някои сърфисти - да навият дъската, да я пъхнат в сака, да се качат на самолета със сгънатия сърф и да отлетят за Хавай или друг сърфинг рай, където веднага да напомпат борда и да скочат във вълните :) Просто, лесно, но все още не много евтино..

Сега ви представям най-популярните марки надуваеми сърф дъски >


ULI
www.uliboards.com





SATURN
www.inflatablepaddleboards.com
www.boatstogo.com




RED
www.redpaddleco.com



C4 waterman
www.store.c4waterman.com





Illusions Noosa
www.illusionsnoosa.com.au



Aquaglide
www.aquaglide.net



Тепърва предстои развитие на целия сектор надуваеми сърфове с още по-интересни модели и модификации, затова следете WINDSURFa!

Няма коментари:

Публикуване на коментар